ДГ №59 Елхица
Детска градина в град София

Сграден фонд, двор и материална база в ДГ №59 "Елхица"

Сградата на детското заведение е специално построена за ДГ по типов проект, състояща се от два корпуса на 2 и 3 етажа с приземен етаж - топла връзка между тях и английски двор. Централно парно отопление. Изцяло подменена дограма и външно саниране на ясленския и част от градинския корпус. Извършен цялостен козметичен ремонт на всички помещения на групите в подходящи за децата пастелни тонове , подменена подова настилка с ламинат и гранитогрес в подходящи тонове и основен ремонт на всички санитарни възли и кабинети.,фоайета , стълбища и топла връзка

Във всяка градинска и ясленска група има помещения за занимания, обучение и игри, спалня, гардеробна, столова, санитарни възли и сервизни помещения.

Самостоятелен кухненски блок и складови помещения; плувен басейн –действащ – реновиран по европейски стандарт; музикален и физкултурен салон, зала по психомоторика, сензорна стая, логипедични кабинети и кабинети – психолог, кабинет по приложни изкуства и английски език , интерактивна площадка по БДП в приземен етаж – яслено крило.

Притежава добре поддържан двор на площ 6 дка, където е разположен алпинеум с различни видове растителност,билкова спирала и добре оформена в архитектурно отношение биоградинка , добре оформени площадки с безопасни съоръжения, динамични сензорни пътеки и подходящи игри нарисувани на асфалта.

На част от дворното пространство професионално е оформена маркировка на улично движение – улично платно, осева линия, кръстовища, пешеходни пътеки, място за паркиране, кръгово движение за усвояване правилата по безопасност на движението по пътищата,атрактивна площадка по БДП, както и Първата в България Мултисензорна Монтесори образователна градинка на открито с нейните 12 сензорни зони, разположени  на площ от 300 кв.м.в целия двор.

Детското заведение разполага с обновена и много богата  база за качествен възпитателно-образователен процес – 10 комплекта- "Класната стая на бъдещето" /мултимедия, лаптоп и интерактивна дъска/,гардероб с с над 500 костюма - национални от всички етнографски области и много сценични костъми- по теми: на приказни герои,на цветя, бални рокли , за художествена гимнастика,за спортни прояви  и за  развитие на творческите способности на децата, чрез стимулиране на личностната изява на всяко отделно дете на сцена и пред публика.