ДГ №59 Елхица
Детска градина в град София

 

    Европейски спортен празник в 81.СУ "Виктор Юго"

На 22 май 2023, в Иновативно 81 Средно училище "Виктор Юго", район Младост, се проведе европейски спортен празник, в който взеха участие над 200 деца от самото училище, както и бъдещи ученици от детски градини ДГ № 59“Елхица“ и ДГ № 56 "Здравец". Децата от  групи „Сладурани“, „Мики Маус“ и „Славейчета“ наравно с всички участници се забавляваха със спортни и щафетни игри, като за спортните усмивки допринесе Школа по лека атлетика Darko Team - София, която освен със спортни специалисти, се включи и с атрактивен талисман, който радваше децата – осата Дарко. За отличната организация се погрижиха и голям брой доброволци, сред които младежи от столични училища и млади спортни специалисти от Национална спортна академия „Васил Левски“.
Събитието беше организирано от Асоциация за развитие на българския спорт /АРБС/, Неделно училище при храм „Рождество Христово“, Неделно училище при храм „Св. Мчца Параскева“, Асоциация на българите, боледуващи от алергични и белодробни заболявания, Театрална компания „Празното Пространство“.
По време на спортното събитие бе акцентирано върху обединяващите ценности на ЕС - свобода, мир, равенство, семейство, отговорност, справедливост, толерантнност и солидарност, а събитието бе реализирано в рамките на инициативата FitforKids Europe, съ-финансирана по програма Еразъм+ на Европейския съюз - обществена многокомпонентна интервенция, която се прилага в Дания, България, Италия, Португалия и Турция и цели да подобри начина на живот и здравето на децата и техните семейства и да подобри и оптимизира тяхното здравословно тегло.
Училището е част от Програма за училища посланици на Европейски парламент в България и отбелязва празника с различни инициативи.
 
Снимки от събитието може да разгледате в нашата галерия: